Lexington Client Collab

Updated: Oct 29


One aspect that we love about the design process is just how different each project manifests to be. Some clients look to us to guide them in the discovery process of design finishes and furnishings, while others may choose to take a more active, collaborative role. Through each style of engagement, we get to know your stories and goals, building relationships that we cherish while creating a home space that reflects the life you lead.


The selection process for this Lexington, MA home became a true collaborative effort, where we each shared ideas and brought thoughtful reflections to the table during meetings. We wanted to ensure that the updates made to their kitchen echoed the character of their 1920s colonial, but also articulated their eclectic, mid-century style.

We chose handmade subway tiles that we installed in a square basketweave pattern. A pure white quartz countertop feels classic and timeless. The twisting, harmonious form of the bentwood pendant by LZF adds sculptural volume, while its handcrafted nature and wood grain lends warmth. The faucet is by Newport Brass and the cabinets were custom made by Crown Point Cabinetry in New Hampshire.

Our client wanted their home to feel simple, soothing and functional. Calming and restful, designed with purpose, beautiful but unfussy, an inviting place for a growing, bustling family to spend time.


During the last year, the dining room functioned not only as a place for meals, but as the homeschool space for their children during the pandemic. Filled with custom touches, it feels unique and special while meeting the demands of day-to-day needs. The mid-century buffet is from an antique dealer in NH and offers much-needed storage. The roman shades were crafted by our dedicated workroom and locally made cushions with leather ties add a soft, comforting element to the room.


The butler's pantry sits between the dining room and kitchen and ties the two spaces together. A subtle, shimmering wallpaper in a natural pattern adds a soothing and luxurious metallic touch.

Since the living room had many openings and walkthroughs, we wanted to make the space feel grounded and settled, an inviting place to nestle in and relax. The seating area highlights the fireplace as the focal point in the room, which we adorned with a simple and timeless vintage mirror. A pair of chairs emphasizes our client's love of classic mid-century lines. A beautiful, rich velvet bench was found by the client from a local shop, which adds texture and depth. A vintage rug with peach and navy hues comes from Yayla in Cambridge, MA, and accentuates the room's warm wood tones with hints of brass.


In the corner, an heirloom grand piano takes center stage, while just behind it, two hand-carved Bamileke shields hang as sculptural art pieces on the wall. Sourced from Reside in Cambridge, the decorative wood shields are native to the Bamileke people of Cameroon. The geometric pattern is carved from a single piece of wood and then covered in white clay.

Photos by Nicole Baas Photography.


We have loved working with this sweet client (now friend) over the course of four years.... and getting texts of Sage enjoying the space too :)